Batterilagring utan solceller

Batterilagring utan solceller| En fiffig och lönsam investering

Batterilagring utan solceller & stödtjänster från OXYNT

Ett batteri är en bra investering på flera sätt, du kan använda den lagrade energin som en backup om du får strömavbrott, men det vanligaste är använda batteriet till frekvensbalansering. Det innebär att du som äger ett batteri kan vara med och stötta elsystemet och på så sätt få ersättning för det. Uppgradera Din Energiframtid med OXYNT Lagringsbatterier! 

Är ditt företag, industri eller bostadsrättsförening redo att ta ett stort kliv in i framtiden med energieffektiva lösningar med batterilagring? Då är OXYNT din pålitliga partner för högpresterande lagringsbatterier som inte bara sänker dina energikostnader utan också ger dig kontroll över din energiförsörjning!

Optimera Din Energi och Få Betalt: Ditt Batteri Behövs!

I takt med att elnätet genomgår förändringar ökar efterfrågan på individuella batterilösningar som kan bidra till att skapa en stabil balans. Nu har du möjligheten att få betalt genom att göra ditt batteri tillgängligt för frekvensbalansering i det svenska elnätet.

Så Fungerar Det:

  1. Installation av OXYNT: Vi ser till att allt är smidigt installerat för dig.

  2. Praktiska Åtgärder av Nätleverantören: Efter installationen tar nätleverantören över och sköter allt det praktiska. Batteriet kan automatiskt kopplas på eller av efter behov för att justera frekvensen på elnätet.

  3. Ersättning för Ditt Delade Batteri: Genom att låta ditt batteri vara tillgängligt för frekvensbalansering kan du få ersättning för din insats.

Hjälp Hela Vägen:

Vi förstår att du kanske har frågor och vill veta mer om processen. Därför finns de flesta svar i vår FAQ. Vi är här för att guida dig genom hela processen och se till att du får ut det bästa av ditt batteri.

Varför OXYNT:

OXYNT är experter på Batterilagring som integreras med elnätet. Med olika alternativ för batterikapacitet hittar vi en skräddarsydd lösning som passar dina behov samtidigt som det fungerar sömlöst med frekvensbalanseringstjänster. Ta kontroll över din energi och maximera ditt batteris potential med oss! Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot en mer effektiv och lönsam energihantering. Genom att samarbeta med oss på OXYNT och dela ditt batteri med elnätet kan du vara med och forma framtiden genom att stödja hållbar energibehandling. Gör enkla åtgärder för att göra en stor skillnad! Genom det partnerskap vi har etablerat med CheckWatt & genomgått deras certifiering har vi möjlighet att ge våra kunder en förmånlig möjlighet att generera intäkter genom sina batterilager

Batterilagring utan solceller

Reserver för dig och för svenska kraftnät

Du som batteriägare lånar ut ditt batteri och får betalt för att Svenska kraftnät har möjligheten att kunna nyttja batteriet om det behövs för att stabilisera elnätet. Med ett batteri kan du använda din energi smartare och tjäna pengar genom stödtjänster.

Vi hjälper dig att hitta den lösning som är mest lönsam för dig. Vi har dessutom flera batteristorlekar och hjälper dig att välja den som kommer passa dig bäst.

Batterilagring utan solceller

Frågan uppstår: Vad är mest effektivt att investera i?

Att investera i ett batterilager utan solceller utgör en pålitlig metod för att säkerställa en stabil och oavbruten elförsörjning. Dessa batterier fungerar som energidepåer, möjliggör lagring av överskottsel när produktionen överstiger efterfrågan. Därmed kan du ladda upp ditt batterilager under nätter eller när elpriserna är låga. Vid stigande elpriser kan dessa batterier frigöra den lagrade energin för att hålla belysningen och apparater igång. Trots dess effektivitet och pålitlighet presenterar detta system utmaningar. Batterier utan solceller är beroende av det elektriska nätet för laddning under perioder av låg efterfrågan och produktion. Detta innebär att de fortfarande är anslutna till den konventionella energimixen, vilket inte är lika hållbart som att vara helt oberoende av fossila bränslen.

Det konstateras att både batterier med och utan solceller har sina egna fördelar och användningsområden. Batterilagring utan solceller är pålitlig för effektbalansering och energilagring, medan integreringen av solceller tar hållbarheten till nya höjder. En optimal lösning kan vara en kombination av båda teknologierna, där solceller och batterilagring samarbetar för att skapa en effektiv och hållbar energiproduktion.

För husägare som vill ansluta sig till CheckWatt och bidra till att balansera elnätet krävs ingen installation av solceller. Att ha solceller och komplettera med en CheckWatt CM10-mätare och batterilager gör att anläggningen kan återbetalas snabbare. Om du redan har en kompatibel växelriktare installerad tillsammans med din solcellsanläggning minskar din investeringskostnad avsevärt.

Framtida teknologiska framsteg kommer sannolikt att göra dessa system ännu mer sofistikerade och kostnadseffektiva. Oavsett vilken väg vi väljer att gå är det klart att framtiden för energiproduktion och effektbalansering ligger i att utforska och utveckla teknologier för att skapa en mer hållbar och motståndskraftig energiinfrastruktur.

 

Batterilagring utan solceller